Text de la prietena mea Andreea Talmazan Cititi-l si dati-l mai departe la cati mai multi.
"O vizita la o pensiune din zona Bran-Moeciu este un prilej de intoarcere lanatura, prilej sa ne hranim pe noi si copii nostri in mod sanatos. Pentrumine a fost insa si un prilej sa discut cu oamenii din zona, si sa imi dauseama unde ne-au adus guvernele din ultimii 18 ani de zile, si patrundereaneconditionata in viata noastra a acestor furnicare si sursa de vanzare amancarurilor pline de chimicale si eur-i ce curg catre noi din rafturilesupermarketurilor, de care am fost obligati sa devenim dependenti.Am discutat astfel cu tanti Mita, o femeie de 60 de ani, nascuta si crescutala Moeciu, pentru care, anul 2008 inseamna unul mai prost de 100 de oridecat anul 1989 , atunci cand ea avea 20 de vaci, in plin comunism, careinsa generau lapte, branza, cas pe care tanti Mita il dadea la cooperativasau il vindea direct la Brasov in piata, si din care a reusit sa isi facacasa pentru ea si copii ei.Dupa 18 ani de capitalism salbatic, tanti Mita, care dupa trasaturile feteiarata tot la fel ca o femeie de 40 de ani din Bucuresti [ femeie a careisanatate este tocata de stres, zgomot, praf ] ,mai are doar 3 vaci care pascnumai pe muntii din zona Moeciu, insa vrea sa mai renunte la inca doua vaci,pentru ca,centrul de colectare a lapteului de la Bran s-a desfiintat,intrucat nu mai aveau cui sa vanda laptele si produsele din lapte, astfelincat nu are sens sa mai ingrijeaza de trei vaci.Va mai pastra una singura, pentru ca, zice tanti Mita, nu intelege cum de ‘beti voi vopseaua aia alba de-i zice lapte , care are miros asa de zici ca-isampon si care sta in cutiile alea de aluminiu’ si are dreptate. Daca teuiti la consistenta laptelui de vaca de munte, il vezi cat de gros si degras este, mai ales pentru copii si batrani fiind adevarate surse desanatate, daca vezi cum se face branza, fara pastile, fara cheaguri, iti puiin primul rand o intrebare : Daca centrele de colectare a laptelui de laacesti producatori s-au desfiintat, astfel incat ei , SINGURII CARE PRODUCECOLOGIC SI SUNT SURSA DE PRODUSE SANATOASE, fiind deliberat trimisi infaliment, de unde naiba iau astia de la Danone, Milli sau Tnuva laptelepentru produsele lor ?Mai tineti minte de scandalul din 2007 cand compania Danone a fost amendata,in iulie, de catre Autoritatea Veterinara deoarece nu a informat despreimporturile de materie prima, dar reprezentantii companiei spus ca nu auaflat la timp despre aceasta prevedere legala ? Scandalul s-a chemat‘dioxina in iaurt’ si pana la coada, Danone a iesit ca nu folosestesubstante nocive in iaurturile sale si a urmat apoi o intreaga mascarada cuTeo Trandafir plimbandu-se in halat prin fabrica si adaugand la kilogrameledeja existente, altele , in timp ce manca dintr-un iaurt al acesteicompanii.Potrivit infomatiilor furmizate de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinarasi pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) valoarea amenzii data firmei Danonea fost de 10.000 de lei, insa atunci am aflat faptul ca, singura legaturaintre produsele facute de Danone si laptele sanatos de vaca , este doarculoarea alba.Am mai aflat astfel ca Danone a fost amendata pentru ca toata‘materia prima’ [ asa se cheama chestia din care se face lapte si iaurturi,domnilor, nu se numeste in actele de import lapte, pentru ca nu este lapteci ‘materie prima’ ] adica pulberile alea albe care apoi se dizolva in apa,pastilutele, cheagurile alea pline de chimicale, se IMPORTA. Mai nimic nu secumpara din Romania , de la producatori astfel incat SUNTEM OTRAVITI LENT SINI SE BAGA ACESTE SURSE DE CANCER IN CORP si ne miram de explozia numaruluide decese din cancer. Se mai cumpara lapte de la producatorii care au ferme,insa vacile alea si laptele lor, in conditiile in caremananca furaje chimicale, si tot felul de nutrienti, numai lapte sanatos nu dau.Iar tanti Mita, care in viata ei nu a conceput ca vaca ei sa manance altcevadecat iarba grasa de pe pajistile muntilor din Moeciu-Bran, a ajuns in raiulcapitalist sa mai aiba doar 3 vaci fata de cele 20 detinute in timpul iaduluicomunist….Din pacate nu mai avem timp sa ne hranim sanatos si acceptamaceste otravuri care ni se servesc industrial.
Un cunoscut, care arefacultatea de microbiologie facuta mi-a zis : ‘ Iulian, la cat lapte sevinde in Romania si in general in lume, tu chiar crezi ca exista atatea vaci, bivolite, oi sa capre sa il genereze? daca ai stii ce se baga in mancareanoastra ai innebuni’ , si i-am spus sa nu imi zica…ca sa continui sa mamint frumos.Duceti-va copii la o pensiune de la munte si dati-le o saptamana lapte ,iaurt, cas, branza sau unt de stana, sa vedeti cum capata culoare rosie inobraji in locul palorii zilnice.Numai de noi depinde ca acesti ultimi mohicani, asa cum este si tanti Mita,sa nu dispara cu totul, si numai daca ne vom orienta ca turismul rural,ecologic, si vom cumpara de ei produsele naturale sanatoase, vom putea sa-isalvam pe cei care tanti Mita , vom putea sa ne mai salvam cat de cat sisanatatea noastra, si vom reusi sa-i boicotam pe Danone, Milli sau Tnuva si otravurile servite de acestia.Stiti de ce ? pentru ca laptele adevarat de la vaca lui tanti Mita, sestrica in 24 de ore, in vreme ce laptele de la Danone, Milli sau Tnuva, asacum scrie pe cutiile alea de carton cu folii de aluminiu la interior, are termen de valabilitate si cate 12 luni de zile !!! De la aracetul pus in el."
- text sosit prin cararile Internet-ului, fara indicarea autorului -
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu