luni, 13 octombrie 2008

Femeia

Daca ai nenorocul si ghinionul sa te nasti femeie, trebuie sa stii de la inceput ca vei fi mintita , inselata, brutalizata , va trebui sa suporti chinuri infernale daca te bate gandul sa nasti si tot odata va trebui sa fi credula , romantica , sensibila , intelegatoare- chiar daca esti calcata in picioare de cei dragi,credincioasa-chiar daca esti inselata, sa speri ca totul va fi bine cand de fapt toti stiu ca nu e asa, si alte porcari pe care trebuie sa le suporti tot restul vietii tale.
Am incercat sa inteleg de ce sunt femei care inghit astfel de rahaturi in fiecare zi. Oare sunt proaste ? Oare nu va vad cand sunt mintite, sau pur si simplu fac asta fiind ca inconstient au o parere proasta despre ele si intr-un fel cred ca merita ceea ce li se intampla? Sa fie de vina faptul ca femeilor le este mai greu sa o ia de la inceput de fiecare data cand ar vrea sa o faca? S-ar putea!! Dar ar fi prea banala rezolvarea ! Nu , este mai complicat, la fel ca mintea unei femei.
Tipul femei disperate, al celei care iubeste atat de mult incat simte cum isi pierde mintiile cate putin in fiecare zi, Ce o face pe aceea femeie sa continue o relatie care o distruge psihic ? Nu-mi pot da seama.
Dar hai sa vedem . Ai o relatie cu un tip pe care il iubesti si , crezi , ca si el te iubeste pe tine. Ca la inceputul oricarei relati petreceti mult timp impreuna, va povestiti verzi si uscate, despre relatii trecute, si altele.Mai trece un timp si observi ca ex iubita nu-i da pace. Il suna zi si noapte, il roaga sa se intoarca la ea si face crize de gelozie.La inceput incerci sa tratezi totul cu maturitate si sa nu pui la suflet, dar iti dai seama ca el nu face nimic sa o indeparteze, ba mai mult ii tine partea si incearca sa te faca pe tine sa intelegi de ce se poarta ea asa in loc sa ii spuna ei sa nu-l mai deranjeze. Prefera varianta cea mai usoara pentru el.Tu de ce mai stai cu el? Vine intrebarea mea. Probabil ca mai speri ca ei sa-i treaca si situatia sa se indrepte. Si de fapt nu e chiar asa de grav, iti spui in sinea ta. Ei bine te inseli ! E grav ca el nu are curajul sa zica lasa-ma in pace. Crezi ca are un termen de valabilitate toata isteria ei? Nu , nu are! Si va continua destul cat sa te faca , daca esti desteapta, sa intelegi ca el e un las.Incepi sa faci si tu scandal , probabil prea tarziu. Si ce sa vezi in loc sa ai rezultate pozitive, nu faci altceva decat sa inrautatesti situatia. Incepe sa te minta cum ca este doar in imaginatia ta cand de fapt el se da de gol singur. Si tu ce faci? Iti spun tot eu : ramai langa el. De ce ? Fiind ca femei ii place sa sufere! Este din fire masochista si sadica cu propria ei fiinta. Ce ar trebui sa faci ? Hmm!! Cred ca in blocul tau , tocmai s-a mutat un vecin tare dragut si tare singur. Si daca nu s-a mutat inca , poate ar trebui sa iesi mai des fara iubit. Lumea nu se termina la el. Dar pentru asta iti trebuie curaj , si tu nu-l ai.
Asa ca ne intoarcem la tine si el.
Iti vorbeste despre cat de frumos ar fi sa stati impreuna. Tu ,ca o proasta romantica, deja faci planuri si visezi. Iar el incepe sa bata in retragere si gaseste tot felul de scuze si motive mai mult sau mai putin hilare. De ce oare incep ei sa creada ca o femeie nu s-ar putea descurca si fara ei? Ca lumea nu incepe si nu se termina cu ei ? Ca daca ai trait pana atunci fara el, poti sa o faci si dupa ce relatia cu el se termina? Nu pot sa-mi dau seama dar cred ca tot femeia e devina aici prin faptul ca joaca rolul de femeie neajutorata crezand ca barbatul se simte mai barbat asa. Poate da rezultate dar nu cele scontate daca nu sti jocul. Nu oricine poate sa-l faca. Eu una nu stiu.Si acum aceeasi intrebare ce faci? Incerci sa-l lamuresti ca esti cel mai grozav lucru care i s-a intamplat in viata lui pana acum. Ce naiba, iar te-ai uitat la filme de dragoste ?Alea sunt fictiuni, nu exista , nu se poate si etc. Trezeste-te FEMEIE!Dupa ce ca e las , mai este si fricos! Combinatia perfecta! El deja este sigur ca tu nu vei avea curajul sa faci nimic si vei ramane langa el.Acum esti tu lase si te complaci intr-o situatie care va deveni permanenta. Incep sa vorbesc ca mama. Dar parca si ea zicea ceva asemanator dar cine s-a obosit sa o asculte?
Mai am cateva intrebari : esti fericita? Nu vrei mai mult ? Nu te revolta faptul ca ai devenit ca el ? Asta e dragoste ? Eu cred ca mai trebuie sa te gandesti ! Si sa faci ce e mai bine pentru tine!
Nu uita timpul trece!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu